
כליאת תרנגולות בכלובי סוללה עדיין חוקית בישראל. אבל אנחנו – המאמינים כי אסור לגרום סבל לבעלי-חיים רק כדי לשרת את בעלי ההון – יכולים לשנות את המצב. מחאה ציבורית הובילה לאיסור על כלובי סוללה בעולם. אין סיבה שישראל לא תצטרף לשורת המדינות המתקדמות ששחררו את התרנגולות מהכלובים.
השינוי יתרחש רק כאשר אנו, אזרחי ישראל, נפעיל לחץ על הממשלה לעודד שיטות חלופיות.לאסור על לולי הכלובילולים חדשים כאלו מהופה הציבורית, כלומר מהכיס שלנו.
חקיקה לבדה אינה מספקת, כי הבעיה מתחילה בצרכנות. כצרכנים אנחנו יכולים לעשות את מה שהחברה בכללה אולי עדיין אינה בשלה לו: להימנע מקניית ביצים. בהימנעות מקניית ביצים אנחנו מתייחסים בכבוד אמיתי לתרנגולות – כיצורים חיים, עם צרכים משל עצמן, ולא כלי לשירותנו. בהימנעות מצריכת ביצים אנו מסרבים לשלם – לא עבור התופת בכלובי הסוללה ולא עבור ביצים מלולים ללא כלובים, שעם כל יתרונותיהם, אינם נטולי אכזריות לגמרי.
- הזמינו חומרי הסברה לחלוקה אודות ההתעללות שתגרום הרפורמה: עלון מידע, מדבקת הקמפיין, ומכתב אישי מתרנגולת "מטילה".
- אל תקנו ביצים, או לפחות הפחיתו את צריכת הביצים שלכם, ואל תקנו ביצים שמקורן בכלובי סוללה.
לחץ צרכני ופוליטי כבר הצליח להביא לשינויים משמעותיים ביחס לבעלי-חיים בעולם המערבי. השיעור הגדל של צמחונים וטבעונים לא רק מציל ישירות מיליוני בעלי-חיים מסבל ומוות, אלא מגביר את הזמינות והמגוון של מזון מהצומח. כדי למנוע נסיגה במכירותיהן, החלו כמה מרשתות המזון הגדולות בעולם, כגון מקדונלד'ס ורשת הסופרמרקטים סייפוויי, לשווק מוצרי מזון מבעלי-חיים המוחזקים בתנאים פחות קשים מבעבר. אפילו חברת הבשר הגדולה בעולם, סמית'פילד, הורתה לשנות כמה מהשיטות להחזקת בעלי-חיים במתקניה. בדומה לכך, רוב חברות הקוסמטיקה הפסיקו לממן ניסויים בבעלי-חיים, וחברות אופנה רבות ויתרו על השימוש בעור הודי ובצמר אוסטרלי, עקב אכזריות התעשייה במדינות אלה. במקרים רבים, הלחץ הצרכני הביא בהדרגה לשינוי החוק – כמו האיסור על פיטום אווזים בישראל ובכ-15 מדינות נוספות.
גם האיסור על השימוש בכלובי סוללה באיחוד האירופי, לא היה מתקבל אלמלא הצרכנים ש"הצביעו" נגד הכלובים באמצעות הרגלי הקנייה שלהם.
- בחרו באורח חיים טבעוני – והפסיקו לצרוך ביצים
כל המרכיבים התזונתיים שקיימים בביצים – ובכלל זה חלבון – מצויים בשפע גם במזונות צמחיים. המזונות הצמחיים עשירים יותר ברוב הוויטמינים והמינרלים, ויש בהם גם סיבים תזונתיים, נוגדי חמצון ועוד. יתירה מזאת, במזון מן הצומח לא נמצאים המרכיבים המזיקים שיש בביצים, כגון כולסטרול, וכן חיידקים מסוכנים, כמו סלמונלה.
לא קשה להיפטר מהרגל צריכת הביצים. ניתן בקלות להוציא אותן ממתכונים או להחליפן במוצרים אחרים.
כדאי לדרוש זאת גם כשאנחנו אוכלים בחוץ: אין סיבה שידחפו לנו ביצים לתבשילים ולמאפים שניתן להכין ללא ביצים כלל.
למידע על תזונה מהצומח לחצו כאן
- "חצר חופש"
הביקוש הגובר לביצי חצר ("ביצי חופש" וביצים אורגניות), הביא לכך שהן משווקות במרכולים ובסופרמקטים רבים בישראל, וקל מאוד להשיגן. כיום, בתוספת מחיר קטנה, כ-59 אגורות לביצה, אפשר למנוע סבל רב ומיותר. אם אין ביצים כאלה במרכול שליד ביתכם, בקשו מבעל המרכול להביאן ולהציע אותן למכירה עבור לקוחותיו שקונים ביצים. למרכולים ולסופרמרקטים שכבר מחזיקים ביצי חצר אפשר להציע ללכת בעקבות רשתות גדולות באירופה, לקחת אחריות ולהפסיק לשווק ביצים מכלובים.
כשאתם מזמינים ארוחה במסעדה או בבית קפה, סרבו לקנות מנה שיש בה ביצים מכלובי סוללה. כדאי גם לפנות ישירות לבעל המקום ולהבהיר לו שאפשר להכין מנות ללא ביצים, ושככל שהוא ממשיך להשתמש בביצים, הבחירה בביצי חצר במקום ביצים מכלובים היא הבחירה הנכונה לעסק שלו.
* שפים ומסעדנים – אתם יכולים להוביל את השינוי
- הצטרפו אלינו
- תרמו לנו
